Пресцентърът на ОД на МВР Кюстендил съобщи: Арести, побоища, наркотици и катастрофи, ето какво се случи

11 юли 2016 10:48   5040 прочита


В края на миналата седмица е задържан от служители на РУ Дупница 30-годишният П.Л. за притежание на наркотични вещества. Полицаите извършили проверката на ул.“Дупница“ в града. Откритото наркотично вещество е реагирало на канабис при направения полеви наркотест. Срещу П.Л. е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

27-годишен мъж от с. Дяково е задържан в ареста на РУ Дупница след пиянски конфликт, прераснал в побой, в с. Яхиново в петък вечерта. При разразилата се саморазправа участниците в инцидента са счупили 2 панорамни стъкла на автомобили, които били паркирани наблизо. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

40-годишният А.О. от Бобов дол и негов 17 –годишен приятел са задържани от случжители на РУ Бобов дол. Двамата мъже са извършили кражба на касетофон, въдица, тонколона, хранителни продукти. Те са установени за по-малко от час след заявяването на престъплението, иззети са и откраднатите вещи. По случая работата продължава, РУ Бобов дол изяснява съпричастност на двамата мъже и към други противозаконни деяния.

Две пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица в Кюстендилска област. В Кюстендил на кръстовището на ул. „Цар Симеон“ и „Х.Димитър“ 62-годишен водач на л.а. Пежо е отнел предимство на велосипедист и го е блъснал. Пострадалият е настанен за лечение в кюстендилската болница с фрактура на тазобедрена става. В Дупница на ул. „Цар Освободител“ 72-годишен водач на л.а. Фолксваген е отнел предимство на пешеходец и го е блъснал. Пострадалият е настанен в дупнишка болница с комоцио. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

5 пожара са гасили през почивните дни екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежност, горели са сухи треви и храсти. Щети е нанесъл пожарът в землището на Кюстендил – местността „Мичевица“. Изкорели са 10 дка шипка и 200 м пшеница.

Пожаът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН - Кюстендил.

Иво Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар