Подсъдима за документно престъпление в Кюстендил и незаконно превеждане през границата е с наложено наказание

23 март 2023 23:35   5831 прочита


Районна прокуратура - Кюстендил приключи дело за престъпления по чл. 314 и по чл. 280, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1 от НК с наложено наказание на подсъдимата М.П. (на 50 години).

Тя е била установена като извършител на деянията и привлечена в качеството на обвиняема за документно престъпление и незаконно превеждане през границата на страната. На 21.06.2021 г. в сградата на ОДМВР Кюстендил, в сектор „Български документи за самоличност“, подсъдимата умишлено съдействала да бъдат внесени неверни обстоятелства в официален документ за самоличност.

В резултат на действията й при издаване на задграничен паспорт бил фотографиран гражданинът на Грузия П.О., а не частното лице, заявило административната услуга. Няколко дни по-късно - на 24.06.2021 г., на ГКПП Калотина М.П. превела през границата на страната с личния си автомобил, м. „Порше“, чуждестранния гражданин П.О. без разрешение на надлежните органи на властта.

В хода на разследването е било установено, че мъжът е обявен за международно издирване от Казахстан за отвличане, като за него има издаден червен бюлетин с цел арест и екстрадиция. Подсъдимата М.П. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления. С определение на съда й е наложено общо наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. В полза на държавата е отнето превозното средство, с което е извършено деянието.


Още за: жена   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар