Подсъдим, за монтиране на технически средства на банкомат в Хаджидимово, се призна за виновен

05 октомври 2019 10:44   4865 прочита


Гражданинът на Република Северна Македония Р.Х. се е признал за виновен за извършено от него престъпление. Той се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград да му бъде наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

През 2014г. в Хаджидимово, в съучастие с Г.П., той монтирал технически средства на АТМ-устройство. Банкоматът бил разположен до входа на банка „ДСК“ ЕАД на ул. „Васил Левски“. В рамките на две минути Р.Х. поставил пластмасов декоративен панел с монтиран слот за магнитни карти и магнитна глава върху него. Друг такъв бил с монтирани акумулаторни батерии и платка на записващо мултимедийно устройство.

Единият панел бил поставен вместо идентична на външен вид отливка като вход за карти с магнитна лента в кабината на действащия банкомат. По този начин се целяло придобиване на информация за използваните на АТМ-устройството банкови карти. Вторият панел бил монтиран над клавиатурата на банкомата за записване на данни за PIN-кодовете на картите.

Одобреното от съда споразумение е влязло в сила.

К. Тодоров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар