Пенсионер по болест в ролята на муле на телефонни измамници, действал в Петрич и Благоевград

14 ноември 2019 14:41   7560 прочита


Районен съд Петрич осъди пенсионер по болест за участие в две телефонни измами. Чрез едната от тях той въвел в заблуда жена от благоевградския квартал "Еленово", като ѝ се обадил по телефона и се представил за нейния племенник. По телефона той обяснил на "леля си", че му трябват пари за закупуването на маслени радиатори. Жената слязла и на ръка дала 700лв. на измамника, който бил в ролята на мулето в наглата схема.

Месец по-късно бандата се развихрила в Петрич. Позвънили на възрастен мъж по телефона. Мъжки глас се представил като майор Добрев - полицейски служител, който моли за съдействие по залавянето на ало-измамници. Омаяли човека, че ще стане герой, а за целта трябвало да примами измислените бандити с пари и злато, които да остави пред външната страна на входната врата.

Той събрал сумата от 4833лв и 5 златни пръстена, всчико на обща стойност 5462лв и ги оставил на уреченото място. По-късно, според уговорката им, възрастният човек трябвало да отиде до районното и да си получи парите и златото. Така разбрал горчивата истина, че е измамен.

По-късно, след проведени издирвателни мероприятеия "майор Добрев" бил заловен, но не и съучастникът му. Той призна вината си пред Районен съд Петрич и получи условна присъда от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Мъжът бил задължен от съда да възстанови парите и златото на ощетените лица, както и да поеме разноските по делото. Съучастникът му все още е в неизвестност.

Г. Георгиев


Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар