Отнеха оръжието и ловните билети на авджиите от с. Поленица Е. Мицев и Н. Николов

02 август 2010 00:16   6363 прочита

Ловджиите от санданското село Поленица Емил Мицев и Николай Николов загубиха пушките си и билетите си за две години, след като Окръжен съд - Благоевград потвърди присъдата, наложена от районен съдия Стойка Янева в Сандански. Е. Мицев и Н. Николов трябва да върнат в полицейския участък в Сандански оръжието и ловните билети в ЛРД и да платят по 150 лева глоба за незаконен лов и саморазправа с горските стражари Милчо Начев и Крум Атанасов.

Наказателните постановления, както “Струма” писа, наложи директорът на Държавно горско стопанство - Сандански инж. Светлозар Татарски на бракониерите Мицев и Николов, заради нарушение на Закона за лова и опазване на дивече. По време на съдебния процес бе доказано, че Е. Мицев е нарушил закона на 21.11.2009 г., в лова участвали още Николай Мицев, Атанас Лазаров, Емил Мицев, Борис Стоилов, Николай Златков и Николай Николов, всички от с. Поленица, на които също са наложени наказателни постановления - лишаване от право да ловуват за срок от две години и по 150 лева глоба, но все още не са потвърдени от Окръжен съд - Благоевград.

От събраните доказателства по делото стана известно, че горският стражар М. Начев спрял за проверка два джипа и установил, че всички пътници имали редовно издадени билети за ловуване и опасани около кръста патрондаши, но не притежавали писмено разрешително за ловуване в местността, което е задължително по закона за лова.

Нарушителите обяснили, че не ловуват, а са на пикник. М. Начев се насочил към служебното превозно средство с ловните билети в ръка с намерение да отрази резултатите от проверката в дневника, но Николай Мицев го хванал с ръка през шията и го свлякъл на земята, след което останалите ловци му издърпали ловните билети от ръката и отпрашили с джиповете в различни посоки.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар