От любов към чашката: Македонецът Игор се напи и отново подкара ТИР! Съдът в Кюстендил го наказа със затвор!

19 ноември 2019 12:21   5075 прочита


50-годишен македонски гражданин Игор П., хванат на два пъти да управлява товарен автомобил след употреба на алкохол, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване “общ“ и „глоба“ в размер на 500 лв.

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров го призна за виновен в това, че на 09.11.2016 година, на ГКПП- Гюешево, на трасе „влизащи МПС в Република България“, е управлявал товарен автомобил, влекач, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,62 промила.

Игор П. е осъждан за същото престъпление, с влязла в сила присъда от 16.08.2016 г. В този случай става дума за престъпление, за което съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и „глоба“ в размер на 500 лв.

Македонският гражданин има условна присъда за същото престъпление и по описа на Районен съд- Благоевград. Съдът в Кюстендил му налага най- тежкото от постановените наказания, а именно- „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като постановява ефективното му изтърпяване при режим „общ“ и наказание „глоба“ в размер на 500 лв.

Присъдата подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15-дневен срок.

Г. Георгиев


Още за: автомобил   употреба   алкохол   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар