Осъдиха ало-измамници от Гоце Делчев

12 юни 2019 13:31   4452 прочита


Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Гоце Делчев и защитата на подсъдим мъж, с което му е наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за извършено от него престъпление, а именно телефонна измама.

В първите дни на 2019 г. подсъдимият, като помагач в извършване на измама, участвал във въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Неизвестно лице се представило за „инспектор от Криминална полиция при РУ Гоце Делчев“ на жителка на града. Било й заявено, че трябва да съдейства на органите на реда за разкриване и залавяне на телефонни измамници. За целта жената следвало да се разпореди с наличните в дома й златни накити и пари. Подведена по този начин тя оставила пред входната врата на дома й на ул. „Мидия“ парична сума в размер на 30 000 лева и златни накити – обеци и синджир с висулка. Подсъдимият помогнал в довършване на престъплението, като взел оставените чужди вещи.

На основание същото споразумение е наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и на жената, която се е признала за виновна за това, че придобила въпросните пари и изделия от злато, за които знаела, че са получени чрез измама.


Още за: съд   измамници   режим   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар