Оставиха в ареста С. Димитров, убил съпругата си в Кюстендил

21 януари 2020 17:43   6493 прочита
снимка: Дарик Кюстендил
снимка: Дарик Кюстендил


снимка: Дарик Кюстендил

Той се е опитал да прикрие престъплението като организира погребението на жена си

Окръжен съд- Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” за 64- годишния Сашо Димитров от Кюстендил. Той е обвинен за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6а, във вр. с чл. 115 от НК, за убийство, извършено в условията на домашно насилие. Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Инцидентът стана на 18 януари в бл. 184 в кюстенилския кв. „Герена“. 

По делото има данни, които сочат, че смъртта на пострадалата е в резултата на домашно насилие. Съдът счита, че е налице и опасност от извършване на друго престъпление. По делото са налице и доказателства за предприети от обвиняемия мерки по заличаване на следите от престъплението.

Налице са доказателства за трайно влошени отношения с пострадалата му съпруга, изразяващи се в системно физическо и психическо насилие. Определението може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

М. Иванов


Още за: мъж   убийство   жена   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар