Окръжен съд решава: Ще екстрадират ли изпеченият в източването на банкови карти благоевградчанин Стоян Атанасов - Буто в Унгария?

04 септември 2019 11:44   8446 прочита


Ще екстрадират ли изпеченият в източването на банкови карти благоевградчанин Стоян Атанасов - Буто в Унгария?

Благоевградчанинът Стоян Атанасов - Буто, които бе задържан с европейска заповед за арест, се яви днес пред Окръжен съд Благоевград, за да разбере дали ще бъде екстрадиран и съден в Унгария. Той бе издирван по обвинение за източване на чужди банкови карти в продължение на 3 години.

Обвинението е от 2016 година, а от тогава Буто се укриваше от закона. Той бе задържан преди дни на летище София и от тогава е в ареста в Благоевград. На днешното заседание съдия Т. Андонова разпореди спешно предоставяне на гаранции от страна на Унгария, които да гарантират правата на българския гражданин. Ако тези гаранции бъдат предоставени, то Буто отново ще замине за Будапеща, но не за да "работи" по банкоматите, а за да чуе присъдата на унгарския съд.

Припомняме, че Атанасов бе част от организирана група, която често пътуваше по линията Благоевград - Будапеща, за да точи чужди банкови карти. Групата бе "разбита" от унгарските служби през 2016 година, а аверите на Буто - задържани. Той успя да се измъкне, а в ъндърграунд средите се говореше, че се укрива в Индонезия.

След днешното заседание, благоевградчанинът се връща в ареста, докато българският и унгарският съд обменят нужната документация за екстрадиране. Очаквайте подробности.

П. Пенева


Още за: съд   решение   Ст. Атанасов   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар