Наркоман плаче пред съда в Кюстендил: Искам да се лекувам, зле ми е!

13 септември 2019 11:40   9660 прочита


Оставиха го в ареста заради поредната кражба

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Юлиян Д. взе Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров. Той е обвиняем по досъдебно производство за извършена кражба на 30 лв. от възрастна жена в Кюстендил. Престъплението, в условията на опасен рецидив, по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29 от НК, е извършено на 10.09.2019 г.

От името на Районна прокуратура, прокурор Галина Димитрова посочи, че Юлиян Д. е многократно осъждан, 16 пъти за престъпления против собствеността и грабежи. Последно е изтърпял наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, като е освободен от затвора на 28.10.2017 година.

За настоящото му деяние законът предвижда лишаване от свобода за 3-15 години. Той е признал вината си в досъдебното производство, налице са и свидетелски показания, в това число и на пострадалата възрастна жена, която го е разпознала, каза пред съда прокурор Димитрова и допълни, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Ганчо Димитров пледира пред съда за по- лека мярка за неотклонение или за лечение на неговия клиент, който е хероиново зависим. Юлиян Д. заяви, че иска да бъде лекуван, че не се чувства добре и съжалява за стореното.

Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд - Кюстендил в 3-дневен срок.


Още за: мярка   съд   кражба   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар