На подсъдимата скамейка в Кюстендилско: пиян, наркоман и крадец! Какво реши съдът?

23 октомври 2019 15:29   3203 прочита


Районен съд - Кюстендил постанови наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 години и 8 месеца за 34-годишният Андрей С., който се призна за виновен в извършване на кражба на телевизор и пулт за дистанционно управление към него на обща стойност 235 лв., от апартамент на ул. „Бузлуджа“ в Кюстендил. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление с лишаване от свобода не по-малко от 1 година. Наказанието си мъжът ще изтърпи при първоначален режим „строг“.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, с 3- годишен изпитателен срок постанови Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов за 25- годишния - Кирил К., който се призна за виновен в държане на наркотично вещество. Съдът одобри споразумението за прекратяване на наказателното производство, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Кирил К., който е неосъждан се призна за виновен в това, че на 04.10.2019 г., на ул. „Банска“ в Кюстендил, е държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество- хероин, с тегло 0, 054 грама, на стойност 6, 48 лева, като деянието не представлява маловажен случай.

По време на изпитателния срок спрямо обвиняемия Кирил К. ще бъдат прилагани възпитателни грижи от Районна служба „Изпълнение на наказанията“- Кюстендил.

Условна присъда получи и мъж, шофирал в нетрезво състояние. Подсъдимият А. М. се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол и ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, чието изтърпяване ще бъде отложено за срок от 3 години. Районен съд - Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

А. М. се призна за виновен в това, че на 01.09.2019г., около 01:40ч., на АМ „Струма“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта - 1, 98 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер.

Г. Георгиев


Още за: съд   кражба   телевизор   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар