Измамник от Гоце Делчев отива на съд

19 декември 2019 15:48   9198 прочита


Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Б. за извършено от него престъпление – измама чрез въвеждане в заблуждение при условията на опасен рецидив. Обвиняемият Б. е многократно осъждан за престъпления по транспорта, незаконно преминаване през границата и кражба.

Познавал се с касиерката на една от бензиностанциите в Гоце Делчев – И.С. През януари докато жената била на работа, той я посетил с молба за парична сума в размер на 50 лева, защото е „закъсал“. Обещал й да ги върне до 8 ч. сутринта на следващия ден, след като брат му се прибере от Гърция. Тя му помогнала със служебните средства от касата на бензиностанцията.

Същата вечер обвиняемият се връщал три пъти при С. с поредни искания за пари. Изтъквал пред нея различни причини. Веднъж й казал, че бил спрян от полицията докато шофирал и пробван за употреба на алкохол, трябвало да даде кръвна проба и да му подменят резултатите от проверка. По-късно заявил, че са необходими за доплащане за тази „услуга“, че по този начин жената „ще му спаси живота и му помага в най-трудния момент“.

Д.Б. говорил убедително, емоционално, обяснявал колко спешно се нуждае от пари. Като гаранция, че ще й ги върне, оставил личната си карта и дебитни карти. В резултат на създаденото в нея заблуждение, в рамките на няколко часа жената му дала 400 лева, 150 евро и кутия цигари. Всички те били служебни.

На сутринта Б. не се появил на бензиностанцията, нито върнал парите. И.С. многократно му се обаждала по телефона, но той не й отговарял. Нанесената имотна вреда на търговския обект пострадалата възстановила с личните си средства. Предстои поредното наказателно производство срещу Д.Б. да продължи в съда.

К.Тодоров


Още за: измамник   съд   Г. Делчев   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар