Новините на югозападна България
 Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал!
   РегистрацияЗабравена парола

Хуманно решение в Кюстендил: Съдът даде шанс на млад човек да лекува зависимостта си от наркотиците


18 септември 2019 09:23   2391 прочита19 - годишен младеж получи шанс за лечение на зависимостта си от наркотици, след като Районен съд- Кюстендил кумулира две присъди – лишаване от свобода за 3 и 10 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок, в една условна присъда от 12 месеца.

Съдът намира, че доколкото се касае за млад човек, който заяви в съдебно заседание, че желае да се подложи на лечение във връзка с употребяваните от него наркотични вещества, както и че има подкрепата на семейството си, които застават зад него и ще съдействат, респективно ще го контролират при провеждането на това лечение, то едно ефективно изтърпяване на наложеното наказание, безспорно би ограничило възможността лечението да бъде проведено. Съдия Мая Миленкова постанови отлагане на определеното общо наказание- лишаване от свобода за срок от 3 години.

Съдът намира за основателно направеното от районния прокурор искане по отношение на лицето да бъде взета и пробационна мярка, а именно - задължителни срещи с пробационен служител през изпитателния срок на присъдата.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.

П. Иванов

Още за: съд  наркотици  семейство Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.