Горещо от ОС Благоевград: Експертизи посочиха причината за смъртта на шестимата от Якоруда, пили от ракията-убиец на Тайфи Мекльов

13 ноември 2019 12:49   31819 прочита


Заседнаие по делото срещу бизнесмена от Якоруда Тайфи Мекьов, обвинен за продажба на фалшива ракия, убила 6 човека през 2015г., се провежда в момента в Окръжен съд Благоевград. Тече изслушване на вещите лица д-р Аврамов и д-р Златин, изготвили експертизи, даващи ясен отговор на въпроса каква е причината за смъртта на шестимата. Категоричното им становище е, че мъжете са починали в следствие на остро отравяне с метилов алкохол, при което смъртният изход е бил неизбежен, независимо от оказаното лечение на някои от тях.

При всички аутопсията установила остра мозъчна и сърдечно-съдова недостатъчност, несъвместима с живота. Приопомняме, че на първия от починалите - Юсуф Мемчов бе назначена ексхумация, за да се вземат проби от трупа му за изследването, тъй като той бе погребан, преди да се появят съменията за натравяне.

Според свидетели, мъжете купили ракията - убиец от Тайфи Мекльов, а той бе привлечен като обвиняем за производството и продажбата на отровната напитка. След 4 години, съдът все още не се е произнесъл по казуса и наказан за смъртта на шестимата няма. Следим развитието на случая. Очаквайте подробности.

П. Пенева


Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар