Една година затвор за задържан за опит за кражба от лавка на „Ученическо хранене“ в Кюстендил

25 юни 2020 10:27   2454 прочита


Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Кюстендил за Георги К. на 42 години, осъждан. Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за опит за кражба на вещи от лавка на ОП „Ученическо хранене“ в Кюстендил. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. 
Подсъдимият Георги К. е направил опит за кражба на компютър, принтер, микровълнова фурна, машина за хот дог, касов апарат и други вещи, на обща стойност 807 лв., от владението на собственика ОП „Ученическо хранене“ – Община Кюстендил. Престъплението е извършено на 22.05.2020 година, от лавка на сутеренен етаж в Шесто ОУ, чрез  повреждане на прозорец. Опитът е недовършен, защото Георги К. е задържан на място от служители на РУ Кюстендил. Обвиняемият бе с мярка „Задържане под стража“, взета от РС – Кюстендил на 26 май. Той има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността.

Определението на РС – Кюстендил, с което на Георги К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година е окончателно и не подлежи на обжалване.


Още за: кражба   Кюстендил   затвор   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар