Драматични подробности от съдебна зала в Благоевград! Разпит на свидетели по делото за кървавата сеч в Гоце Делчев, при която футболистът М. Метушев уби най-добрия си приятел Красимир Дзъмбо

14 януари 2020 12:32   7350 прочита


Майката на детето на убития от М. Метушев – Дзъмбо от Гоце Делчев: Той беше добър баща

Драматични подробности от съдебна зала в Благоевград! Разпит на свидетели по делото за кървавата сеч в Гоце Делчев, при която футболистът М. Метушев уби най-добрия си приятел Красимир Дзъмбо Майката на детето на Дзъмбо разкри : Той бе добър и грижовен баща ", а съседката Катерина през сълзи: Не мога да повярвам, че няма да го видя повече..

Разпитват свидетели по делото срещу бившия футболист от Гоце Делчев Марио Метушев, наръгал 97 пъти своя най- добър приятел Красимир Колджиев- Дзъмбо навръх Рамазан Байрам през юни 2018г. Днес в Окръжен съд –Благоевград, пред съдия Росица Бункова първа застана, за да даде показания, майката на детето на убития Колджиев, Румяна Караджова.

„Грижеше се много добре за детето. Винаги, когато имаше възможност идваше да я взима, плащаше издръжка и не само, покриваше всякакви разходи, свързани с нея. Беше много добър баща. Дъщеря ми все още не знае какво се е случило“, обясни пред съда Румяна, За връзката между подсъдимия и Красимир, тя уточни, че двамата били много близки приятели. За смъртта на приятеля си, научила по време на Байрам, докато била на гости на баба си и дядо си с детето в Плетена. Останали с малката в селото, за да я предпазят от случилото се.

На зададените въпроси от адвокатите дали Красимир и Марио са се занимавали с нелегална дейност заедно, Румяна отговори, че е „чувала съм, че са се занимавали продажба на нарязан тютюн“, но бе категорична, че няма информация Красимир да е давал пари на приятеля си Марио. Веднага, след приятелката на убития Дзъмбо, пред съда се изправи съседката на семейството на убития- Катерина Русева. През сълзи тя разказа за злощастния празник, завършил с убийство.

„Бях на двора. Видях Красимир и Марио, че се приближават към къщата на Красимир. Честитихме си празника и Красимир ме покани на гости, след това ми позвъни и майка му“, разказва Катерина. Според нея двете момчета, които били много добри приятели, били весели, шегували са се, докато седят в кухнята, където по- късно станало убийството.

След като свидетелката се прибрала вкъщи, минути по- късно по телефона й се обадила майката на убития, Надежда. „Кате, бързо викай линейка, помощ, полиция“, чула по телефона Катерина, която звъннала на дежурния в полицейското управление в Гоце Делчев с думите „На Дзъмбо майка му търси помощ“. Катерина се разплака в залата, а мъката и сълзите си не задържа и майката на убития- Надежда. „Знам, че Марио му е приятел, отдавна са заедно.

Красимир беше весело момче, дружелюбно, винаги поздравяваше, често се шегувахме. Не мога да повярвам, че това ужасно нещо се случи и никога повече няма да го видя, каза Катерина Още 5-има свидетели разпитва днес съдия Бункова днес. Припомняме, че 40- годишният бивш футболист Марио Метушев бе обвинен за извършено умишлено убийство по особено мъчителен начин и особена жестокост. На Байрям, той наръгал своя приятел Красимир Колджиев- Дзъмбо, а после наръгал себе си, но оцелял. Смята се, че причината за жестокото убийство, е предателство при сделка със 100 кг. тютюн. Очаквайте подробности.

К. Тодоров


Още за: метушев   дело   убийство   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар