Цигари без бандерол и наркотици заловиха полицаи от Кюстендил

25 февруари 2019 10:47   4480 прочита


Голямо количество цигари от различни търговски марки и без български акцизен бандерол са иззели служители от ОДМВР – Кюстендил, в края на миналата седмица. Процесуално-следствените действия са осъществили в условия на неотложност. Цигарите са открити в лек автомобил „Дачия“ и на 2 адреса в града. Общото им количество е 27 980 къса. Собственикът на автомобила и едното жилище, обект на специализираните полицейски действия, е 58-годишен кюстендилец. Той е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

1172 къса цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели кюстендилски полицаи при проверка на л. а. „Форд“. Автомобилът е бил управляван от 53-годишна кюстендилка. Проверката е извършена в района на с. Жиленци. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление против финансовата система в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Наркотично вещество са открили и иззели кюстендилски полицаи при извършена проверка на л. а. „Пежо“. Автомобилът е бил управляван от 24-годишна кюстендилка, пътник в автомобила е бил 21-годишен мъж. Канабисът е откри в плик под мокета на автомобила, както и саморъчно направена цигара. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в района на с. Невестино. Пътникът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Г. Георгиев


Още за: цигари   марки   бандерол   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар