Четири месеца "лишаване от свобода" за затворник, потрошил стъкла на затвора в Бобов дол

19 февруари 2020 14:27   3203 прочита


Наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, за Йордан Т., определи Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова.

Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че на 24.08.2018 година, в коридора на 2-ра група на Затвора град Бобов дол е повредил противозаконно чужди движими вещи, а именно: 2 бр. стъклопакети, собственост на Министерство на правосъдието, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Затвора град Бобов дол, като стойността на причинената вреда е в размер на 224.30 лева - престъпление по чл.216, ал.1 от НК. Йордан Т. / на 30 години /, понастоящем изтърпява наказание в затвора – Бобов дол.

Той е извършил престъплението след скандал между лишени от свобода. Съдът осъжда подсъдимия да плати на гражданския ищец ГД „Изпълнение на наказанията“ гр. София сумата от 224.30 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди вследствие на престъплението. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 дневен срок.

В. Иванова


Още за: затворник   свобода   лишаване   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар