Благоевградчанин и петричанин на съд за притежание на акцизни стоки без бандерол

09 август 2019 16:37   8148 прочита


Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на акцизни стоки без бандерол.

В периода от юни до август 2018 година в Благоевград, обвиняемият е продал и държал акцизни стоки без български бандерол.

В един от случаите, в двора на къща на ул. „Цар Симеон“, той продал 10 кутии цигари марка „President Super Lights Slims“ и държал други 99 кутии от различни марки. Няколко дни по-късно той повторил същото престъпно деяние.

През август 2018 година обвиняемият държал на няколко места в града - в стая на приземен етаж от къща на ул. „Полковник Дрангов“, в хладилник, намиращ се под навес в двора към къща на ул. „Цар Симеон“ и на тавана й тютюневи изделия без български бандерол.

Общата стойност на предмета на престъплението е 6 780 лева, като размерът на неплатения акциз възлиза на 3 665,72 лева.

За същото престъпление, по обвинителен акт на Районна прокуратура – Петрич, на подсъдимата скамейка е изправен друг мъж. През февруари 2018 година, на ГКПП Кулата, в управлявания от него товарен автомобил, той държал акцизни стоки без поставен на потребителската им опаковка бандерол. Общо 2190 кутии цигари марка „Fortuna Blue“, на стойност 16 425 лева, били открити в ТИР от митнически служители.

Предстои наказателните производства по двете дела да продължат в съда.


Още за: съд   акт   стоки   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар