4-има нападнаха и биха жена от Бобовдол за 92 лева, осъдиха ги

29 октомври 2020 12:05   1 коментар   3318 прочита


Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева постанови присъда и призна четирима бобовдолци за виновни в грабеж, извършен на 13. 10. 2017 година, на ул. „Димитър Благоев“ в Бобов дол. Четиримата мъже, в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи - парична сума в размер на 92 лв. от владението на жителка на Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – пристанали я към леглото и нанесли удари на жената – престъпление по чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК. 
Районен съд – Дупница наложи на двама от подсъдимите ефективно наказание „лишаване от свобода“, на Виктор П. / на 26 години, осъждан / - 3 години и 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ и на Людмил Д. / на 27 години, осъждан / – 3 години лишаване от свобода, при „общ“ режим на изтърпяване. 30- годишният Кирил И., който е неосъждан е с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години. Три години „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 4 години, постанови съдът за 21- годишният Михаил П., който също е неосъждан. 
Четиримата са осъдени още да платят на пострадалата сумата от 1092 лв., представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, в размер на 1000 лв. и 92 лв. – имуществени вреди. 
Присъдата на Районен съд – Дупница, с която четирима бобовдолци са признати за виновни в грабеж, може да се обжалва и/ или протестира в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил. 

Вяра Колева
 


Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
29 Октомври 2020 16:13 | Чоко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВЗАЩО ГИ СЪДЯТ ТЕЗИ МОМЧЕТА? Те са за назначение в полицията. Или направо в Ипон!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар