3500 кутии цигари без бандерол иззеха от търговски обект на ул. “Шейново”

26 юни 2010 00:18   3605 прочита

Акция на полицията в Кюстендил

Над 3500 кутии цигари без бандерол иззеха вчера кюстендилските полицаи. Операцията за пресичане на престъпления против данъчната система е проведена в Кюстендил след период на наблюдение на търговски обект в жилищна сграда на ул. “Шейново”. Организаторите на търговията с акцизни стоки са ощетили държавния бюджет по първоначални данни с 24 500 лв., щетата е изчислена на база иззети количества.

Търговците са предлагали цигарите на дребно на цена от 2.50 до 3.60 лв. кутията. В търговския обект са държали по-малко от 20 кутии. След претърсване униформените се натъкнали на минисклад в мазето. Предвидливите мъже напъхали в корито папиросите, а после ги сложили под водопроводните тръби. Търговците вземали от тях при нужда през монтажна дупка в обекта, която била точно над коритото и прикривана с хладилник.

Основното количество от цигарите се съхранявало в мазе на съседи, което ползвали след устна уговорка със собствениците. Оттам са иззети 3439 кутии цигари от различни марки, които носят информация за производство в Русия и Германия. От търговския обект са иззети и 1270 лв.

Двамата мъже, търгуващи с цигарите, са задържани за 24 ч. в полицейския арест, единият при задържането е счупил с юмрук прозорец на сервизно помещение към помещението за задържане, а другият е известен на полицията с хулигански прояви. Работата по случая продължава.


Още за: цигари   контрабанда   акция   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар