13-г. строг "тъмничен" затвор за проститутка от Дупница, разпрала с нож гърдите на клиент в бобовдолското с.Мламолово

26 октомври 2020 18:40   7532 прочита


Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 13 години, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, за 29- годишната Детелина В. от Дупница,убила с нож мъж ,поканил я за секс услуги, определи състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова.

Съдът призна подсъдимата за виновна в умишлено убийство на П. Й., на осми срещу девети ноември 2019 година в бобовдолското село Мламолово - престъпление по чл. 115 от НК. Съдът потвърди мярката за неотклонение на подсъдимата- „Задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила. Времето, през което Детелина В. е с мярка „Задържане под стража“, от 09. 11. 2019 г. до влизане на присъдата в сила, ще бъде приспаднато от размера на наказанието. 
Окръжен съд – Кюстендил осъди подсъдимата да плати на гражданския ищец- сестра на пострадалия, сумата от 15 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, заедно със законната лихва до окончателното й изплащане.

Съдът отхвърли иска в останалата му част, до претендираните 50 000 лв. Подсъдимата е осъдена за плати и разноските по делото, в размер на над 3 800 лв. 
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15- дневен срок пред Софийски апелативен съд. 
Престъплението бе извършено на 08 срещу 09 ноември 2019 година, в къщата на пострадалия в село Мламолово. Обвиняемата Детелина В. отишла в дома П. Й. за платени секс услуги, първо с негов приятел, а след това и с пострадалия. След скандал между двамата, пробола пострадалия с нож в гърдите. 

П. Попов 


Още за: проститутка   убийство   клиент   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар