Най-добрата българска футболистка, хаджидимовката Ев. Попадинова се дипломира в САЩ

07 май 2020 18:24   5887 прочита


Четирикратната победителка в анкетата Футболист №1 на България Евдокия Попадинова вече има диплом по специалност Спортен мениджмънт от Флорида Гълф Коуст Университет в САЩ. Вчера официално Попадинова и всички нейни колеги от випуска получиха дипломите.

От лятото на 2016 година Евето е в САЩ, като първо започна обучението си в Университета в Охайо, а след това продължи обучението си във Флорида. През всичките тези близо четири години Попадинова практикуваше любимата си игра, като защитаваше цветовете на отборите от университетите, в които учеше. За този период тя спечели куп индивидуални награди в колежанското първенство по футбол на САЩ и Канада, а освен това заслужи и четири пъти приза Футболист№1 на България.

Последното отличие бе за ученик на FGCU. "Поздравления за четиримата ни финалисти за тазгодишната награда за ученик на FGCU Athletics Kavanagh – най-високата чест, която FGCU дава на завършващ студент-атлет", написаха организаторите на наградата в университета във Флорида. Самата тя написа във Фейсбук:

"Най-накрая завърших.Днес се сбогувам, но ще пренеса част от FGCU във всичко, което правя след това, за да ми напомня кой съм и кой съм писано да бъда. Сега е време да отворя нова глава от живота си и съм толкова развълнувана за всичко, което следва! Не мога да повярвам. Благодаря ти за всичко FGCU! Веднъж орел винаги орел."

Бившата футболистка на Спортика Благоевград от днес е и сгодена за своя приятел Кейл Бери. Родената в Хаджидимово Евдокия отваря нова страница в живота си, а със сигурност тя ще бъде свързана и с любимата и игра, футбола.


Още за: попадинова   САЩ   диплома   Още от: Хайлайф

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар