Евдокия Попадинова с поредно признание, получи номинация за наградата MAC Hermann Trophy

02 август 2019 14:08   12145 прочита


Родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова отново попадна в престижна класация. Нападателката на университета от Флорида е в списъкът от 61 футболистки, които ще бъдат наблюдавани през следващите пет месеца, в които тече шампионата на NCAA D1. Този списък е определен от всички треньори в четирите дивизии на първенството по футбол за жени между университетите в САЩ.

Става въпрос за над 1300 университета, с минимум по 20 момичета, което прави около 26000 състезателки в цяла Америка, а само 61 от тях са с номинация и сред тях е Попадинова. Евето влиза в него, като една от водещите нападателки в четирите дивизии. MAC Hermann Trophy е най-престижната индивидуална награда в колежа по футбол и се дава ежегодно на най-забележителните мъже и жени в шампионата. Нейният треньор Джим Бланкеншип също участва в анкетата и сподели, че се чувства развълнуван от номинацията на Попадинова.

Миналата година Попадинова се превърна в една от най-силните футболистки в историята на FGCU през първия си сезон във Форт Майърс. Тя беше класирана в топ 12 по отбелязани попадения. Трикратният български футболист на годината, водеше в конференцията по точки (35), голове (14), точки на мач (1,84) и голове на мач (0,74). Тя завърши сезона с 14 гола, които я класират на четвъртото място в историята на FGCU, с попадения отбелязани в един сезон.

Сезонът за Ийгълс и Попадинова започва на 22 август, а българката се надява на силен сезон без контузии.

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар