50 деца от Югозападна България се състезаваха на конкурса “Звезди на радиото”

18 април 2012 00:20   6815 прочита
Елита Георгиева
Елита Георгиева


Елита Георгиева

Петима са победителите във Втория музикален конкурс за млади таланти “Звезди на радиото”, който се провежда по съвместна инициатива на Националната хуманитарна гимназия и Радио Благоевград.

Над 50 деца от цяла Югозападна България участваха в конкурса, всички се представиха много силно, което доста ни затрудни, коментира преподавателят по пиано в НХГ Емануил Манолов.

В раздел “Фолклор” победителите са двама - Моника Христова от Бобов дол и Мартин Златарски от Благоевград, двама си делят наградата и в раздел “Популярна музика” - Елита Георгиева от Кюстендил и Христина Ангелова от Благоевград, а в раздел “Инструменталисти” отличието е присъдено на пианистката Мерелин Лесовска от Благоевград. С три допълнителни награди община Благоевград поощрява младите таланти, те са за санданчанката Снежана Карамфилкова за фолклор, Лъчезар Кацарски-младши, син на актьорите Албена Чобанова и Л. Кацарски, който се състезава в “Популярна музика”, и тамбуристката Даниела Христова от Благоевград. Детското жури пък даде гласовете си за Ивана Спасова от Благоевград, Катерина Хаджимаргаритова от Петрич и кларнетиста от Симитли Георги Петров.

Официално победителите ще бъдат наградени на тържествения концерт на Националната хуманитарна гимназия по случай патронния празник на 11 май.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар