Земетресение от 3,5 е регистрирано край Велико Търново

04 януари 2017 10:05   1785 прочита
Земетресението е регистрирано 2 минути след полунощ. Сн.: Getty Images/Guliver
Земетресението е регистрирано 2 минути след полунощ. Сн.: Getty Images/Guliver


Земетресението е регистрирано 2 минути след полунощ. Сн.: Getty Images/Guliver

Земетресение с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер е регистрирано край Велико Търново тази нощ, сочи справка на Института по геофизика, геодезия и география.

Земетресението е регистрирано в 00.02 часа тази нощ съвсем близо до град Стражица, съобщи за "Фокус" дежурният сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН Пламена Райкова.

Земетресението е било с магнитуд 4,2 показва обаче справка на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC-CSEM).

Трусът е на дълбочина 2 километра.

Епицентърът му е бил между великотърновските села Джулюница и Козаревец на 9 километра от Лясковец и на 18 километра от Велико Търново.

Зрители на Нова телевизия, живеещи във Велико Търново или в района на града, са съобщили, че са усетили земния трус, информира медията.

Към момента няма данни за пострадали и нанесени материални щети.

Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер пък е регистрирано в района на Чирпан в 6.34 часа. Същата сила на труса отчита и Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Последният до днес по-силен земен трус, почувстван в България, стана в нощта срещу 28 декември в областта Вранча в Румъния. Той бе с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар