Зеленски прие закон, който позволява на затворници да служат в украинската армия

17 май 2024 18:07   2471 прочита


Това ново законодателство е насочено конкретно към определени групи осъдени, като им предлага възможност да служат в армията

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прие закон, който позволява на определени затворници да се присъединят към украинските военни сили, предава БТА.

Това развитие, както беше съобщено от Ройтерс и потвърдено от украинския парламент, бележи значителна промяна в подхода на страната за укрепване на нейните военни редици.

Това ново законодателство е насочено конкретно към определени групи осъдени, като им предлага възможност да служат в армията. Подробности за това кои категории осъдени отговарят на условията не са оповестени, но този ход се разглежда като начин за укрепване на армията на фона на продължаващите предизвикателства.

Зеленски подписа и друг закон, насочен към осигуряване на по-стриктно спазване на протоколите за мобилизация. Съгласно това ново правило лицата, които не спазват изискванията за мобилизация, ще бъдат изправени пред глоби. Тази стъпка подчертава ангажимента на правителството да поддържа стабилна и дисциплинирана военна сила в тези трудни времена./Факти.бг

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар