Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада  

23 септември 2022 08:25   5 коментара   2979 прочита


 

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ. 

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“. Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи. 

 
Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други. 

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия". 

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел. 

По думите на украинския президент досега 55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“. 

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна! “. /БТА/ 

 
 

5 коментара
23 Септември 2022 11:47 | гоше-АЧО-МИНЧО -СТОЙЧО
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ОЧАКВА НАРКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ -ТАКА И НЕГОВИТЕ ХИТЛЕРИСТИ -НАЦИСТИ НАРКОМАНИ И УБИИЦИ СЛУГИ НА САЩ И ЕВРО-ГЕЙОВЕТЕ Т. Е. АНГЛОСАКСОНСКИЯ СВЯТ. ЗА ЖАЛОСТ ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ НЕГО. МАРИОНЕТКАТА ЗАЛЕНСКИ ПО ПРОФЕСИЯ АРТИСТ И МАРИОНЕТКА ОТДАВНА Е ОСЪДЕН НА СМЪРТ ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА КОЙТО ПРОВЕЖДА В УКРОРАЙХА


23 Септември 2022 11:59 | гоше-АЧО-МИНЧО -СТОЙЧО
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

НЯМА ДА ИМА МИРЕН ПЛАН ЗЕЛЕНСКИИИИ СВЪРШВА ТИ ВРЕМЕТО ТВОЙТЕ ВАСАЛИ ЩЕ ТЕ УБИЯТ И ЩЕ ТЕ ПРЕДАДАТ НА РУСИЯ -ЕДИН МИЛИОН ТРЪГВАТ В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ИЗЧАКАТ ДА ЗАМРЪЗНЕТЕ ПЪРВО В ОКОПИТЕ СЛЕД ТОВА ТОЗИ МИЛИОН ЩЕ МИНЕ ДА ВИ ДОУБИЕ И УКРОРАЙХА ПРИКЛЮЧВА. НЕ ХАРЕСВАМ ВОЙНАТА НИТО Я ПОДКРЕПЯМ, НО ПРАВДАТА Е НА СТРАНАТА НА РУСИЯ НЕ НА АНГЛОСАКСОНСКИЯ СВЯТ. ЩЕ МРИЕТЕ ЯКО.


23 Септември 2022 20:21 | НИК
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ПУТИН Е ПСИХИЧНО БОЛЕН ДИКТАТОР


23 Септември 2022 20:27 | до нааканото Гоше
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

УЛАВО ГОШЕ, ПРЕЯЛ СИ С ЛЪЖЛИВА РАШИСТАНСКА ПРОПАГАНДА И СИ РАЗМЕСТИЛ БУРМИТЕ ЗДРАВО. пОЧВАЙ ДА СИ ПИЕШ ХАПЧЕТАТА, КОИТО ТИ ГИ ПРЕДПИСА ДОКТОРА И НЕМОЙ ДА ГИ ПЛЮЕШ! РАША ПЕДЕРАША ПОТЪВА КАТО ПОДВОДНИЦАТА "КУРСК' И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ИЗВАДИ ОТ ДЪНОТО. ПРОЧЕТИ КАКВО КАЗВА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И МЕТОДИЙ КУСЕВ ЗА КРАЯТ НА РАША ПЕДЕРАША И АКО ИМАШ 25 ГРАМА МОЗЪК, ГО НАКАРАЙ ДА РАБОТИ И МОЖЕ БИ, КЕ СЪБЕРЕШ ДВЕ И ДВЕ! АКО ЛИ НЕ - ПОТЪВА С РУСКИЙ КОРАБЛЬ!


24 Септември 2022 15:14 | тц тц тц
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тоя Зелендолски па как не го ликвидираха толкова месеци, ужасен досадник
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар