Завършва военното учение "Platinum Lion - 2015"

06 ноември 2015 10:25   1859 прочита
Военни обезвреждат терористична група при учение в Ново Село (сн. архив). Сн.: Bulphoto
Военни обезвреждат терористична група при учение в Ново Село (сн. архив). Сн.: Bulphoto


Военни обезвреждат терористична група при учение в Ново Село (сн. архив). Сн.: Bulphoto

Заключителният етап на военното учение „Platinum Lion - 2015“ ще се проведе днес на полигона „Ново село“ край Сливен.

Български, американски и румънски механизирани части ще покажат способностите си за действия в населен пункт, предаде БНР.

В „Platinum Lion“ -2015 участват до 200 военнослужещи от морската пехота на САЩ, до 200 български военни от Карловското формирование 34-750, служба "Военна полиция" и ВМА, до 35 военнослужещи от сухопътните войски на Румъния.

В съвместната подготовка за повишаване на оперативната съвместимост на механизираните формирования при колективна отбрана се използват танкове М-1; бронетранспортьори Striker и друга бойна и спомагателна техника.

Всичко, което морската пехота може да предложи - артилерийска стрелба, танкове, ще бъде включено в учението, каза старши лейтенант Грант Пилър.

"Морската пехота, съвместно с българските и румънските войски, ще направят демонстрация на това, в което са се обучавали - механизираните оръдия, или както ги наричат в България – „БМП“-та, така и танковете на морската пехота", каза американският офицер.

Той посочи, че съвместна интернационална работа между натовските войски - съвместно да работят механизирани части с пехотински части, е първото по вида си за морската пехота.

Войниците, които ще представляват тази демонстрация, ще бъдат тук за по-дълго време, допълни Пилър.

Американската бойна техника за учението пристигна през август в Ново село.

Общо 70 съвместни учения между България и САЩ са планирани тази година, а по-голямата част от тях са именно на "Ново село".

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар