Затворници в Северна Македония опитаха да избягат, като изкопаха 40-метров тунел

21 март 2023 21:55   4302 прочита


За предотвратено организирано бягство чрез прокопан тунел от затвора в Идризово, Северна Македония, съобщиха от МВР в страната. Акцията е проведена съвместно със службите за сигурност и охраната на затвора, предаде БТА.

Получената информация е била, че група от най-малко 8 затворници, излежаващи присъди в Идризово за тежки престъпления с присъди от 10 години до доживотен затвор, се готвят да избягат от затвора чрез прокопаване на тунел. Тунелът с дължина от около 40 м е бил на дълбочина около 1 метър и с диаметър около 80 сантиметра, обезопасен с подпорни греди и тухли. В него са открити няколко пластмасови коша със завързани за тях въжета, които са служели за изваждане на изкопаната пръст, както и електрически кабел с крушка за осветяване на тунела.

Междувременно стана ясно, че досегашният директор на затвора е бил освободен, нещо, което от правителството обявиха, че се подготвя отдавна, а за директор е бил назначен генерал-майор Зоран Йовановски. Той има богата професионална кариера, преди всичко в МВР, но е преминал през обучения в полицейска академия в Луизиана, както и в Германия, САЩ, Северна Ирландия, Турция, Англия, съобщи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар