Заради пожарите: Ядреният център в Сибир е под заплаха 

09 август 2021 05:23   5366 прочита


  

Федералния ядрен център в западния в Сибир е под заплаха, зарадид пожарите в Русия. Поради това е наложено извънредно положение, предаде ДПА, като се позова на представители на градските власти. 

Те казаха, че поради разпространяването на пожарите в района на Нижни Новгород е необходимо повишаване на степента на опасност, което ще улесни мобилизирането на допълнителни противопожарни сили, пише днес. бг. 


 
Това обаче е само един от пожарите в Русия. Сибирската република Саха (Якутия) е особено тежко засегната от огнената стихия. Унищожени са десетки жилищни сгради, а жителите са евакуирани на безопасни места. Руската телевизия показа кадри от населени места в Иркутския район и Красноярския край, погълнати от дим. 

По официални данни в Русия понастоящем горят 3, 5 милиона хектара, което се равнява приблизително на площта на Сърбия и Черна гора взети заедно. Климатолози и експерти от "Грийнпийс" твърдят, че това са най-големите пожари в Русия, откакто в страната се води такава статистика, 

В другия край на държавата - в Амурска област, граничеща с Китай - спасителни екипи се борят с наводнения след проливни дъждове. Там под вода са около 80 км улици в населени места и шест моста, а 24 общини по поречието на река Амур са откъснати от света, съобщиха регионалните власти. Петел бг
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар