Заповед на Байдън зарадва хиляди българи! 

22 януари 2021 05:53   1 коментар   5079 прочита


  

 
Още в първите часове като президент Джо Байдън предложи законопроект, който засяга десетки хиляди българи в САЩ. Проектът е свързан с емиграцията и дава възможност в рамките на 8 години всички, които към 1 януари 2021 г. са били нелегално на американска територия, да получат зелена карта. 

Това засяга 11 милиона души, които нямат статут на постоянно пребиваващи. Сред тях са много българи, които няма да треперят, че могат да бъдат депортирани. 

Още с влизането си в Овалния кабинет новият президент подписа 17 изпълнителни заповеди, меморандуми и прокламации, свързани с отмяна на политики на предшественика си Тръмп, пише в. “Ню Йорк таймс”. Едната заповед засяга защитата на младите имигранти, дошли в САЩ като деца - т. нар. мечтатели. С нея Конгресът е призован да приеме законодателство, което да реши статута на нелегално пребиваващите в страната от години. Байдън вдигна и забраната на Тръмп за пътувания до САЩ на граждани от държави с преобладаващо мюсюлманско население. Спряно беше строителството на стената с Мексико и е отменено националното извънредно положение, което позволяваше на Тръмп да пренасочва милиарди долари за изграждането ѝ. Новият стопанин на Белия дон подписа писма за завръщане в Парижкото споразумение и СЗО - на практика това ще се случи в 30-дневен срок. 


Социалните мрежи изригнаха! Появи се "бележката" на Тръмп до Байдън СНИМКА 

Според Би Би Си предстои Байдън да подпише още 10 документа, свързани с разрешаването на кризата с пандемията. Чрез тях ваксинирането трябва да бъде ускорено, тестването на населението - увеличено, ще се активизира производството на средства за защита като маски. Целта е 100 млн. души да бъдат имунизирани до края на април и след 100 дни децата да могат да тръгнат спокойно на училище. На щатско и местно ниво ще бъдат отпуснати повече средства за борба с пандемията. Носенето на маски и спазването на дистанция става задължително за всички държавни институции, пише Bg-voice. com. 

Междувременно Сенатът утвърди предложената от Байдън за директор на Националното разузнаване Аврил Хейнс - първата жена, която ще командва американските шпиони. Тя беше зам. -шеф на ЦРУ от 2013 до 2015 г. и заместник-съветник по националната сигурност при президента Барак Обама. 

1 коментар
23 Януари 2021 07:57 | БаБА ПАЧКА АЙДАРО
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

СЛЕД КАТО ПОЛУЧАТ ЗЕЛЕНИ КАРТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОСЛУЖАТ ВОЙНИЦИ В АРМИЯТА НА САЩ И ДА ЗАГИНАТ ПО БОЙНИТЕ ПОЛЕТА НА ОКУПИРАНИТЕ ОТ САЩ ТЕРИТОРИИ ПО СВЕТА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар