Ќовините на югозападна Ѕългари€
“айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

японски€т премиер потвърди, че се подготв€ среща с  им „ен-ун


17 юни 2018 10:30   2692 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

Ўиндзо јбе об€сни, че "по различни канали" правителството му е вл€зло във връзка със севернокорейската страна


японски€т министър-председател Ўиндзо јбе призова днес севернокорейски€ лидер  им „ен-ун да преодоле€т заедно взаимното недоверие и потвърди, че е в ход подготовка за среща на върха, предаде ‘ранс прес.

¬ телевизионно интервю јбе об€сни, че "по различни канали" правителството му е вл€зло във връзка със севернокорейската страна за организиране на среща с  им.

—поред €понски медии на историческата среща с американски€ президент ƒоналд “ръмп в —ингапур във вторник  им е изразил готовност да се срещне с €понски€ премиер. "ѕо време на срещата  им казал на “ръмп: "ћога да се срещна с премиера Ўиндзо јбе", съобщи в. "—анкей".

япони€, ко€то остана настрана от трескавата дипломатическа дейност в последните месеци, иска да обсъди с ѕхен€н темата за €понските граждани, отвлечени от —еверна  оре€ през 70-те и 80-те години на минали€ век за подготв€нето на шпиони - приоритетен за “окио въпрос.

"»скам да направ€ крачка напред и да реша проблема веднага щом всеки от нас преодолее взаимното недоверие", за€ви јбе и подчерта, че се чувства силно отговорен за уреждане на въпроса. японски€т премиер вече изрази публично готовност да се срещна с  им по този повод.

—поред в. "…омиури шимбун" €понски€т външен министър обмисл€ разговори със севернокорейски€ си колега в кулоарите на срещата на ј—≈јЌ (јсоциаци€та на страните от ёгоизточна јзи€) в —ингапур в кра€ на юли.

¬ телевизионното си интервю Ўинздо јбе за€ви също готовност за участие във финансирането на €дреното разоръжаване на —еверна  оре€.

"Ќормално е япони€ и другите страни, които ще имат полза от успоко€ване на страховете им, свързани с €дрените оръжи€, да поемат разходите", каза той.

—ъщевременно премиерът подчерта, че “окио по никакъв начин не планира да оказва финансова помощ на ѕхен€н, ако не се реши въпросът с отвличани€та.

ѕрез 2002 г. —еверна  оре€ призна, че е отвл€кла 13 €понци. ћесец след това на петима от т€х бе позволено да се върнат в япони€. ѕхен€н твърди, че останалите осем са мъртви, но не е представил доказателства. “окио см€та, че отвлечените €понски граждани са поне 17 и подозира, че севернокорейските тайни служби са замесени в изчезването на десетки други.

Ѕ“ј

източник: btvnovinite.bg

ќще за: премиер  среща   им „ен-ун ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.