Янаки Стоилов: Загубата на Ивайло Калфин ще разклати позициите на Станишев

19 юли 2011 00:08   3164 прочита
Я. Стоилов
Я. Стоилов


Я. Стоилов

Ивайло Калфин е издигнат за кандидат-президент на БСП от странна и негласна коалиция в партията, смята Янаки Стоилов. Той също бе сред номинираните за поста, но в събота Националният съвет на червените посочи сегашния евродепутат и бивш външен министър. Стоилов, който е от т.нар. ляво крило, се класира на второ място.

Според него Калфин е бил избор на ръководството на партията, опонентите на лидера Сергей Станишев и хора около президента Георги Първанов. Янаки Стоилов обясни пред TV7, че всяка от тези групи имала своите задни мисли при този избор. Така, според ръководството на партията, Калфин бил най-сполучливият кандидат-президент, но според опонентите на Станишев, ако Калфин не успее, ще им осигури възможност да атакуват Станишев.

По думите на Стоилов "крайният избор е доказателство и за политическо лицемерие в БСП". Янаки Стоилов коментира още, че обсъждането на кандидатури за кметове и президент в районните и общински организации на БСП в продължение на няколко месеца е предизвикало интерес и е дало силен импулс в партията.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар