Във Франция:  Нов локдаун забранява консумацията на алкохол навън 

02 април 2021 06:34   1817 прочита


 
  
Нов локдаун забранява консумацията на алкохол навън 
Франция се готви за нов национален локдаун от събота. Парламентарното мнозинство одобри мерките, обявени снощи от президента Еманюел Макрон, като опит за възпиране на третата Covid вълна. 

Поредните ограничения във Франция са "нужни, за да преминем един етап, надяваме се - последният, пред перспективата за масовата ваксинация и връщането към нормалния живот" - заяви френският премиер Жан Кастекс пред Националното събрание, където даде подробности по поредното затваряне на Франция, обявено снощи от президента Макрон. 

348 депутати от мнозинството подкрепиха мерките, докато почти цялата опозиция бойкотира вота, който нарече "маскарад" въпреки само консултативния му характер. 

Новите ограничения включват забрана на консумацията на алкохол на всякакви обществени места и възможно затваряне на кейове и крайбрежни улици, където често стават непозволени събирания. 

На френските ученици остава един учебен ден преди да започнат да учат от дома. Жп трафикът днес не е променен, но е твърде натоварен - мнозина се възползват от позволението на президента да си сменят района преди карантината, пише БНР. 

Засега Франция не отменя предстоящите през юни регионални избори. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар