ВМРО този път обсадиха дома на Бойко Борисов, имаше спречкване  

23 юни 2022 07:01   1649 прочита


ВМРО този път обсадиха дома на Бойко Борисов, имаше спречкване  

Симпатизанти на ВМРО начело със съпредседателите на партията Ангел Джамбазки и Александър Сиди излязоха на протест пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в столичния квартал Банкя. 

Причината е решението на Борисов партията му да внесе проект на решение в Народното събрание за одобрение на предложената от Франция преговорна рамка за членството на Северна Македония в ЕС. 

На живо включване във Facebook от Ангел Джамбазки се видя, че имаше спречкване между привърженици на ГЕРБ и протестиращите. "Вътре има малки деца", каза един от мъжете. 

Протестиращите носят плакат с надпис "Не предавай македония", те запалиха и димки. 

"Живеем в съдбоносни времена и трябва да вземем съдбоносно решение за бъдещето на Македония", заяви Джамбазки. 

"Въпреки късния час, в който не ходиш на гости освен ако не си поканен, дойдохме да зададем няколко въпроса на човека, с когото управлявахме заедно. Но очевидно няма да се срещнем с него, видяхме се с негови привърженици", каза още евродепутатът. 

"Това, което искаме да кажем на господин Борисов е, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни сделки, тя е повече от всчико и това, което трябва да се направи в следващите дни, е да не се допусне националното предателство. Не трябва да се подкрепян подкрепян протокол, в който няма гаранция за правата на българите в Македония", допърни Джамбазки и заяви, че не са дошли да се бият с никой. "Прехвърчат искри, това е нормално. Събрали сме се хора, които се палят по тези теми", каза още той. 

Вчера привържениците на ВМРО, отново начело с Джамбазки, бяха обсадили дома на премиера Кирил Петков. 

 dnes. bg 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар