Влага и мухъл: Санирани апартаменти в Карнобат протекоха

21 декември 2018 10:14   2254 прочита
Кадър: бТВ
Кадър: бТВ


Кадър: бТВ

В какви срокове ще се реши проблемът?

Семейства от Карнобат ще прекарат празниците във влага и мухъл. Санираните им апартаменти протекли, след като фирмата приключила с ремонта. Въпреки десетките жалби, които са изпратили и до общината и до регионалното министерство, отговор няма.

Всеки дъжд се превръща в проблем за семейство Славови, откакто апартаментът им е саниран. Но дори и да не вали, таванът в една от стаите им е паднал, а влага и мухъл има във всяко помещение.

И други семейства в сградата са потърпевши.

„Проблемите, които имат семействата на горните етажи, са много сериозни. И техническо лице все пак трябва да каже коя е причината, но улуците не са довършени, има кабели, които според нас са опасни и стърчат, висят пред входа на блока ни. Има шахти пред мазите, които останаха без решетки”, каза Надежда Петкова, председател на Сдружението на собствениците.

„Ако знаех, че нещата ще стигнат до това положение, никога не бих позволил да ми се направи тази саниране. То това всъщност е имитация на саниране”, категоричен е Белун Иванов, който също е от потърпевшите.

През зимата във всички блокове, които бяха обновявани по безплатната програма за саниране, изведнъж санирането спря. Тогава от общината обясниха, че са го спрели заради минусовите температури и месеци наред хората бяха оставени с отворени покриви, течове и влага.

„Санирането на този блок не е приключило, реално обектът не е въведен в експлоатация и няма да бъде въведен, докато тези видими проблеми не бъдат отстранени. Първо трябва да се направи ремонт на покрива в некачествената част, където е извършен такъв. Действително има ламарини, които са с обратен наклон и следва да се подменят нацяло с нови. Това ще бъде направено от фирмата и ако тя не го направи, този обект няма да бъде въведен в експлоатация”, увери Златина Димитрова от община Карнобат, ръководител на проекта за енергийна ефективност.

В блока, в който живее Елена, санирането е приключило, но там също се оплакват от течове.

„Досега нямаше проблем. Като валя, изолацията хлътна в кухнята, където има влага и тече вода направо по прозореца, без да има перваз на прозореца. Мисля си, че е от улуците”, посочва Елена.

„По договор фирмата, която извършва ремонта, си носи гаранция. Досега не сме получавали оплакване от госпожата. В момента, в който получим, съгласно договора, ще потърсим фирмата и ще си отстрани забележките, които са некачествено направени като ремонтни дейности”, посочи Златина Димитрова от община Карнобат.

От там обещаха до десетина дни да се вземат сериозни мерки и проблемите да се отстранят.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар