Владимир Пенев: Приемам този пост като лично изпитание

13 март 2013 13:45   5558 прочита
Владимир Пенев Снимка: Булфото
Владимир Пенев Снимка: Булфото


Владимир Пенев Снимка: Булфото

"Стреснат, трогнат и очарован” се чувства актьорът Владимир Пенев в първите минути като културен министър.

„Приемам този пост като лично изпитание”, заяви Пенев, познат като комисар Попов от сериала „Под прикритие“, при приемането на поста от досегашния министър на културата Вежди Рашидов.

Думите „морал”, „чест” и „достойнство” липсват от българските медии и българското общество, те не само не се употребяват, но и не означават нищо. Моята задача като министър на културата дори и за два месеца е да се опитам да ги върна, обеща новият министър.

Рашидов предаде на служебния министър Владимир Пенев „Манасиева хроника”, букет цветя и му пожела: „Знам, че и ти като мен се вълнуваш, но няма страшно. Били сме отличници и ще продължаваме да бъдем”.

Заместник-министър на културата в служебния кабинет ще бъде проф. Мила Сантова.

Рашидов пожела на Пенев да има достатъчно сили и воля, за да работи в името на българската култура.

„В медиите се появява това, което може да забавлява улицата, но в Министерство на културата са парите, съдбата, бъдещето на хиляди български творци и отговорността е безкрайно голяма”, подчерта Рашидов.

Той отбеляза, че е направил отчета си в един ресторант пред гилдията на писателите, на поетите, на артистите, защото през тези 4 години е работил за тях. „В това трудно време не съм ги предал. Никога не съм изменил на занаята творец. За нас е важно да сме добри професионалисти”, заяви Вежди Рашидов.

„С ръка на сърцето заявявам и вярвам, че оставям Министерство на културата в едно добро състояние, като успяхме да върнем интереса към българското кино вместо към чалгата”, подчерта Вежди Рашидов

източник: dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар