Вкараха България в срамна класация! Жените като стока

05 януари 2020 07:27   3619 прочита


Традициите са страхотни. Понякога те изглеждат екзотични за другите нации... И още по-лошо е, че са свързани с катастрофалната бедност на семейството, която принуждава родителите да действат според обстоятелствата. 

И още по-тъжно е, когато бедността и традициите вървят заедно в една и съща държава. 

За мнозина вероятно изглежда чудовищно, че дори през 21 век можете просто да си купите жена за пари. И то не за малко, а завинаги. Булка, бъдеща съпруга. И, разбира се, този, който има парите, прави избор. Каквото иска, ще си го купи. 

Жените в тези държави са стока. Класацията е направена от един от сайтовете за пътуване и най-тъжното е, че България попада сред тях. Ето какво се казва още в пътеводителят. 

5. Виетнам 

В тази азиатска страна продажбата на дъщерята в семейството да се омъжи за пари е истински бизнес. 

Разбира се, не всяко семейство прави това във Виетнам. Но има такава традиция и тя е само на няколко десетилетия. Всичко започва по време на войната във Виетнам, когато американските военни си тръгват и оставят виетнамските красавици поругани. 

Войната свършва, но някои американци продължават да живеят с виетнамки. И сега има специализирани сайтове, където можете да изберете булка от Виетнам с няколко клика. Но най-важното - трябва да накарате бащата или братът да се съгласят за откупа. Не е необходимо да общувате със самата булка. 

4. Афганистан 

undefined 

Там, като цяло, всичко свързано с брака е традиция и история. Обикновено откупът за булка винаги се плаща и надвишава средната заплата в Афганистан с няколко десетки пъти. 

Там ценят своите момичета. Има много чести случаи, когато в Афганистан младите момчета изпадат в огромни дългове, само за да дадат пари за момичето, което обичат на семейството й. 


 
Къде по света е разрешена Полиандрията (многомъжество) 

3. Чад 

Един от щатите в Централна Африка. Там като цяло даването на пари за дъщерята в семейството е вековна традиция. Нещо повече, никой изобщо не пита момичето. 

Който даде повече, ще го получи. А дъщерята обикновено се предлага от бащата на семейството. Не е чудно, че степента на грамотност на жените в тази страна е под 12%... 

2. България 

Естествено, не всички момичета в тази европейска държава се омъжват за пари. 

Става въпрос за момичетата от циганската общност на Калайджиите или т. нар. кардараши. Това е етническа, циганска група със собствени закони. 

 Традицията им е проста, но за хората от 21 век, на пръв поглед, просто дива. 4 пъти в годината на определени места се организират „булчински пазари“, където момичетата трябва да се покажат в цялата си красота, за да бъдат купени... 

Момичетата започват да ходят на тези „пазари“ веднага след пубертета, пише още туристическия сайт. 

1. Судан 

 В тази държава действат най-драстичните порядки по отношение на младите жени и встъпването им в брак. И това дори не е традиция като такава, това е факт от живота в една от най-бедните страни в света. 

Всичко е просто. Момичетата са отгледани само с една цел - да ги продават. Често пазарлъкът започва още, докато са деца. Можете да наддавате не само с пари, които местното население практически няма, но и с крави и всякакъв добитък, така необходим в бедните домакинства. Blitz. bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар