Викторио, убил дъщеричката и жена си, ще лежи 30 години!

26 септември 2022 19:55   2146 прочита


Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка Никол и жена си Дарина, ще получи 30 години затвор, разбра GlasNews.bg.

Трагедията се разигра в кв."Надежда" в София на 29 октомври 2018 година. Според наши източници присъдата предстои да бъде обявена на сайта на ВКС, след като е имало забавяне. Присъдата на Вкторио ще бъде при строг режим.

През миналата година той беше осъден на доживотен затвор. Преди Софийският градски съд го осъди на общо 20 години "лишаване от свобода", а в мотивите си съдия Иван Коев пише, че извършеното от подсъдимия не било изключително тежко престъпление, за да получи той доживотен затвор. Според адвокатите на Александров той е действал под афект и трябва да му бъде даден шанс да се поправи.

Майката на убитата Дарина и внучка ѝ Никол коментира пред GlasNews.bg:

“Най-извратеното разбиране, наложено ни последните 30-тина години е, че видите ли закона превъзпитава правонарушителите! Ролята на закона е да въвежда ред и да наказва, за да могат всички членове на обществото да живеят нормално с чувство за справедливост и сигурност в съответната държава, да бъдат защитени! Стигнеш ли до положение закона да те превъзпитава вече е късно!,” каза Ваня Министерска.

И допълни: „Следващият път когато бива убито дете докато спи от баща си, застреляно в дясното око, или като е убита жена от бившият си партньор, като преди това е пребита, да знаете, че справедливост няма да има, и че вина за това носят български институции, полиция със своята немърливост, прокуратура със своята незаинтересованост и съд със своята подкупност. Кога се превърнахме в такива сноби?“


Още за: жена   дете   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар