/Видео/ Най-лошото предстои, алармира Болсонаро заради мистериозен петролен разлив

04 ноември 2019 09:40   2034 прочита
Снимка: AP/БТА
Снимка: AP/БТА


Снимка: AP/БТА

Бразилският президент предупреди за наближаваща екокатастрофа

Мрачна прогноза за задълбочаваща се екокатастрофа направи бразилският президент Жаир Болсонаро. Той предупреди, че ситуацията заради петролния разлив тепърва ще се влошава, предават Франс прес и БТА.

Мистериозният петролен разлив замърси над 200 плажа в североизточната част на страната през последните три месеца. Петролът, който достигна до брега и бе събран, е само малко количество от онзи, който е бил разлян, обясни Болсонаро.

Бразилският президент определи петролния разлив като "криминален акт". "Всички индикации" сочат, че петролът е бил излят от гръцкия танкер "Бубулина", каза той.

Бразилските власти вече обявиха в петък след анализ на сателитни данни, че именно този кораб е отговорен за екологичната катастрофа. Гръцката компания Делта танкерс (Delta Tankers) отрече нейният танкер да е разлял петрола.

След засичането на разлива от бразилските власти на 29 юли той вече засегна около 2000 километра от крайбрежието на страната, включително райони с уникална природа. Петролното петно е наблюдавано по протежение на две хиляди километра от североизточния бряг на Атлантическия океан.

Отделно полицията извърши акция в офисите на гръцката компания, свързана със собствениците на кораба, съобщи федералната полиция.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар