Велислава Дърева: БСП е превърната във фен клуб на Нинова  

02 октомври 2020 06:33   3 коментара   4291 прочита


 "Това, което се случва в БСП, сякаш не можеше да не се случи. В момента партията е превърната във фен клуб на един човек, на председателя на БСП (Корнелия Нинова - бел. ред.). Няма такива партии на света, освен лидерските партии, авторитарните партии", каза пред БНР журналистката Велислава Дърева. 

БСП в момента има председател, който е безконтролен по всички направления, коментира тя. 

"Уставът на БСП съдържа един правен и политически абсурд. Конгресът на партията, който е върховен орган, може да разпусне БСП, но няма право да избере председател, това негово основно правомощие му беше отнето", допълни Дърева в предаването "Нещо повече". 

„Много анализи бяха направени на историята с прекия избор, но няма кой да чуе…Още преди 3 г., когато бе променен уставът, категорично казах, че съм против такава промяна в устава, защото който и да бъде избран, ще бъде човек, който ще бъде над Национален съвет, над парламентарната група и над цялата социалистическа партия – това ще бъде напълно безконтролен човек, който ще се държи като авторитарен лидер“, подчерта Велислава Дърева. /източник БНР/

3 коментара
02 Октомври 2020 08:19 | Някой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Старицата с дървена глава няма ли внуци, които да гледа, та отново бистри политиката? Всички от БСП са идиоти. 2 поколения, проклети от социализъм.


02 Октомври 2020 13:29 | До толупите
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А най големите идиоти за комунистите-герб.


02 Октомври 2020 18:24 | Стефанов лбю.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това с БСП е трудна работа. Много. Социалдемокрация без средна класа няма как да се случи. При 95 процента бедни просто няма начин, колкото и да са силни напъните. Докато има хора отпреди 1989 година иди-дойди, но после...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар