Вдигнаха КПП-тата на входовете и изходите на областните градове 

06 май 2020 08:37   1596 прочита

Вдигнаха КПП-тата на входовете и изходите на областните градове 
 

Тази нощ КПП-тата на входовете и изходите на областните градове бяха вдигнати. 


Повече от месец и половина пътуването до големите градове трябваше да е само с основателна причина и придружено със съответните документи. От полунощ бариерите са вдигнати със заповед на министъра на здравеопазването. 

От Пътна полиция дадоха брифинг с обобщени данни за работата на екипите на изградените временни КПП. От 21 март досега са върнати над 230 000 граждани. Извършени са проверки на 62 940 декларации. 3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори, а 528 от тях са регистрирани като безработни. 

Има 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим, като неспазване на забраната. Някои граждани са опитали да преминат без дори да спират на КПП-тата. Други, след като им е било разпоредено да се върнат, не са го направили. Всички от тях са установени и са образувани досъдебни производства. 

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през КПП без да намали и да спре, е изритал дежурния с крак и му е нанесъл средна телесна повреда. По-късно е установен и е задържан. 

Съставени са 21 215 актове за неспазване на въведените противоепидемични мерки, като 16 305 от тях са за неносене на маски. 

Карантина е била наложена на над 107 000 лица, в момента активните са близо 20 000. 

Има спад на регистрираните престъпления с около 20-25%, заявиха от Пътна полиция. Източник и кадър: БНТ 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар