Валя Балканска: Любовта към хората и родината ме вдъхновява да пея

22 декември 2018 12:19   5597 прочита
Кадър: бТВ
Кадър: бТВ


Кадър: бТВ

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще открият церемонията по обявяването на Пловдив за европейска културна столица

Голямата българска изпълнителка Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще открият церемонията по обявяването на Пловдив за европейска културна столица за 2019 г. Те посочиха в студиото на „Тази събота”, че са изключително развълнувани от този факт.

„Пловдив си е от нашия, родопския край и трябва да проличи, че имаме европейска сила и кураж да го покажем”, каза певицата и допълни, че репертоарът им за 12 януари вече е готов.

Според Янев античният Пловдив е естествената културна столица на Европа. „Малко се знае за нас или не се презентираме правилно. Това ще бъде едно послание към всички – да разберат, че сме хора с достойнство, древен и достоен народ”, посочи гайдарят.

Валя Балканска заяви, че 2018 г. е била богата година за нея – на здраве, пътувания и срещи с много хора. Тя добави, че любовта към хората и родината я вдъхновява да продължава да пее.

„Ако не си обичаш семейството, не обичаш и навън хората. Всичко тръгва от вкъщи – възпитанието от вкъщи го изнасяш навън и красотата вече я има. Вчера на едно участие с Петьо, като се скупчиха хората и аз останах едно мъничко човече по средата. Аз обичам родината си, защото всичко си има – море, поле, хора”, каза Балканска.

Певицата заяви, че не допуска личните си проблеми на сцената. Цялото интервю с двамата музиканти вижте във видеото.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар