Ваксинирани печелят милион в Илинойс

21 юни 2021 11:50   1607 прочита


В американския щат Илинойс хората, които се ваксинират срещу Covid-19 могат да спечелят до 1 милион долара, след като губернаторът Джей Б. Притцкер на щата обяви специална лотария, с която се надява да привлече повече хора да се ваксинират. В лотарията могат да участват и тези, които вече са инжектирани

Специалната лотария в щата предлага парични награди и стипендии на стойност до 10 милиона долара, като стимул за жителите да се ваксинират, предаде Monitor.bg.

В лотарията могат  да участват както възрастните, така и децата над 12 години. Ако първата получена доза е била преди 1 юли, това е гаранция, че и ваксинираните до тази дата автоматично ще бъдат включени във всяко теглене.

Печалбите са различни. Три от наградите са по 1 милион  долара, а  други 40 са от по 100 000 долара.

За ваксинираните на възраст между 12 и 17 години ще бъдат изтеглени  20 стипендии по 150 000 долара на обща стойност 3 милиона.

Две трети от хората над 12 години в щата Илинойс вече са получили най-малко една доза ваксина, следвайки призива на президента Байдън 70% от американците да бъдат с имунизация до 4 юли.

Близо 3 милиона жители на Илинойс не са се ваксинирали. Първото разиграване на лотарията ще бъде на 8 юли. Средствата  са осигурени от федералните фондове за възстановяване от пандемията.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар