В Северна Македония гласуват на предсрочни парламентарни избори 

15 юли 2020 06:16   1 коментар   1817 прочита


 
 

Гражданите на Северна Македония гласуват днес на десети по ред парламентарни избори от обявяването на независимост на страната, които са и пети предсрочни избори. 

Заради коронавируса изборите започнаха два дни предварително. В понеделник гласуваха болните от Covid-19 и хората в самоизолация, а вчера затворниците, хронично болните и хората от старческите домове. Решаващият ден е днес. 

Основните партии и коалиции, които се явяват на изборите, са коалицията „Можем“, начело със Социалдемократическия съюз на Македония на бившия премиер Зоран Заев, коалицията водена от ВМРО-ДПМНЕ „Промяна за Македония“ на Християн Мицкоски и Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, който по време на предизборната кампания заяви, че е дошло времето за албански премиер в Скопие. Според данни от последни социологически допитвания социалдемократите на Зоран Заев водят с малка преднина пред ВМРО-ДПМНЕ. 

В изборите ще участват 15 коалиции и политически партии. Право на глас имат 1 814 263 граждани, записани в избирателния списък, включително тези, които днес навършват 18 години. 

1 коментар
15 Юли 2020 07:19 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ха така - време е за албански премиер. Казаха го най-накрая. Но ако стане, то и Тетово ще стане столица. Северомакедонци, гърците ви купиха, но албанците вече ви асимилират. Лошото е, че България няма да помогне, просто защото няма армия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар