В САЩ: Стрелба в супермаркет, има загинали хора 

16 май 2022 08:16   1341 прочита


Осемнадесетгодишен бял мъж, облечен във военни дрехи и предаващ пряко деянията си в платформата "Туич" (Twitch) с помощта на камера, закрепена на носената от него каска, откри огън с автомат в супермаркет в град Бъфало, намиращ се в щата Ню Йорк, като уби в събота десетима души и рани трима, предаде Асошиейтед прес. 

Властите окачествиха стрелбата в Бъфало като "екстремизъм с расови подбуди". 

Полицията съобщи, че нападателят е прострелял 11 чернокожи и двама бели преди да се предаде на властите и да бъде изправен пред съдия. 

"Искрено се надявам, че този човек, който изповядва идеите за превъзходство на белите и който извърши мотивирано от омраза престъпление срещу една невинна общност, ще прекара остатъка от дните си зад решетките. Бог да му помага в отвъдното", заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, която направи изявление близо до местопрестъплението. 

Стрелбата в Бъфало шокира Съединените щати, които и без това са изправени пред сериозни проблеми като напрежението на расова основа, престъпленията с огнестрелни оръжия и престъпленията, извършени от омраза. 

Нападателят от Бъфало извърши атаката само месец след стрелбата в метрото в Бруклин, при която бяха ранени десетима души. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар