В Румъния: Заловиха кокаин за над 25 милиона в кашони с банани 

30 юли 2021 05:52   1971 прочита


  

Над половин тон кокаин беше открит в кашони с банани в склад за плодове и зеленчуци в румънското село Кяжна, окръг Илфов. Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма съобщи, че 503 килограма кокаин са били открити в 35 кашона с банани на 26 юли. Следователите уточняват, че чистотата на наркотика е 98 процента, а пазарната му цена се изчислява на около 25 милиона евро. 

При разследването е установено, че кокаинът е пристигнал в Румъния, скрит в пратка от около 20 тона банани от Колумбия, предназначени за страна от Европейския съюз, пише Нова ТВ. 

Според първоначални информации кокаинът влязъл в Европа през пристанище Антверпен в Белгия, след което стоката стигнала по морски път до румънското пристанище Констанца и била транспортирана до склада в Кяжна. Полицията била уведомена от вносителя на бананите, който вместо плодове открил пакети с кокаин в кашоните. 

Пратката не е била засечена от властите на пристанище Констанца. Предполага се, че наркотикът е бил предназначен за друга страна от ЕС и е трябвало да премине само транзитно през Румъния. 


 

 
 


 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар