В Латвия извънредното положение ще е до 11 януари 

02 декември 2020 05:24   1082 прочита


  

Извънредното положение, въведено в Латвия във връзка с пандемията, е удължено до 11 януари. Съответното решение бе взето на съвместно заседание на правителството на републиката и Съвета за управление на кризи, предаде ТАСС. 

Министър-председателят Кришанис Каринс заяви пред репортери във вторник вечерта след срещата, че ситуацията с разпространението на коронавирус в Латвия е изключително сериозна и поради това правителството е принудено да удължи извънредното положение и да затегне ограниченията, за да намали човешките контакти и да прекъсне веригата на инфекцията. 


 
Латвийското правителство също така реши да засили и допълни съществуващите ограничения. Според решението на кабинета на министрите маски за лице отсега нататък трябва да се носят във всички помещения, включително на работното място, с изключение на дома. 

В Латвия също е забранено провеждането на частни събития - хората могат да се срещат само в едно и също домакинство. Освен това се въвеждат допълнителни търговски ограничения, а през уикендите вече ще работят само магазини от първа необходимост - магазини за хранителни стоки, аптеки, дрогерии и бензиностанции. 

Затяга се граничният контрол. 

Учениците от 4 клас нагоре ще учат дистанционно. 

Припомняме, че латвийските власти въведоха извънредно положение в страната от 9 ноември до 6 декември, за да забавят разпространението на 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар