Удължават карантината в Гърция, наложените глоби за нарушения досега са за 2, 6 млн. евро  

05 април 2020 08:46   2139 прочита


Ограниченията за излизане на гражданите от домовете и за движение на автомобили в рамките на мерките за борба с коронавируса в Гърция са удължени от 6 април до 27 април, съобщи днес заместник-министърът на гражданската защите Никос Хардалиас, предаде ТАСС. 

 
 
Той подчерта, че всеки ден е решаващ в борбата за пресичане на разпространението на болестта. 
Забраната за движение на граждани с изключение на случаи на крайна необходимост бе въведена на 23 март. Тя се отнася до шофьори и до пешеходци. Гражданите могат да излизат от дома си и да пътуват само, за да отидат на работа, до супермаркет, аптека, банка или лекар, могат също така да разхождат домашни любимци и да се занимават индивидуално със спорт. 

Съгласно ограничителните мерки всеки, който излиза от вкъщи, трябва да носи в себе си подписана декларация за целта на излизане или да е изпратил текстово съобщение до централизиран номер. Нарушителите на тези разпоредби са заплашени от глоба от 150 евро. 

След 23 март полицаите са установили 17 358 нарушения на мерките в страната, а наложените за това глоби са в размер на 2, 6 милиона евро. 

Според последни данни на гръцкото здравно министрество, огласени днес, заразените с коронавирус в страната са 1 673, а жертвите на заразата са 68. За едно денонощие броят на заразените се е увеличил с 60, съобщи на брифинг представителят на министерството проф. Сотирис Циодрас. Той посочи, че 55 процента от заразените са мъже. 

По думите му от намиращите се в болница пациенти с короонавирус 92-ма са поставени на системи за поддържане на жизнените функции. Средната възраст на тези пациенти е 66 години, като мнозинството от тях имат съпътстващи заболявания, уточни Циодрас. Той каза, че 10 пациенти са изписани от интензивните отделения и се възстановяват. Броят на починалите от коронавируса за едно денонощие се е увеличил от 59 на 68, посочи Циодрас. (БТА) 

 dnes.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар